Beste spill 2014

2014 er fortsatt ungt, men det har allerede kommet en hel del gode spill. Jeg har spilt det meste av nylanseringer så langt i år (i alle fall i de sjangrene jeg vanligvis spiller), og har vært fornøyd med ganske mange av spillene. Allikevel er det alltid noen som skiller seg ut, og de tenkte jeg å oppsummere i dette innlegget.

Jeg vet at mange av dere har etterlyst mine personlige meninger og anmeldelser, så dere får se på disse vurderingene som en slags mini-anmeldelse av spillene. Jeg er klar over at mange av disse spillene er såkalte AAA-titler som «alle» liker, men så er jeg en ganske casual spiller som spiller de store og kjente titlene som kommer fra de største utviklerstudioene. Ikke skyt meg for det!

Dark Souls 2

Dark Souls 2

Min absolutt favoritt så langt i år. Jeg hadde ikke spilt det første Dark Souls-spillet, så jeg visste ikke helt hva jeg begikk meg ut på, men etter å ha lest meg opp på forhånd hadde jeg en viss anelse. Det skulle bli vanskelig. Og det var det! Man kan umulig holde tellingen på hvor mange ganger man dør i dette nærmest umulige spillet. Men det er nettopp det som gjør det så bra – at det skiller seg ut, og faktisk er vanskelig. Det er et actionbasert rollespill som virkelig setter dine ferdigheter på prøve, og som enhver fan av sjangeren bør få med seg. Anbefales!

Hearthstone

Som mangeårig World of Warcraft-spiller var det nesten en selvfølge at jeg skulle kaste meg over kortspillet Hearthstone da Blizzard bestemte seg for å gi det ut som gratisspill. Jeg har ikke lang erfaring med slike kortspill, men Hearthstone er et spill som man kjapt setter seg inn i. Her er alle spillekortene basert på figurer fra WoW-universet, noe som selvfølgelig er svært kult. Videre er det et svært balansert spill, som man kan spille fra nettbrett og mobil, noe som gjør det til det perfekte spillet man koser seg med sammen med venner i godt lag. En sikker vinner!

Titanfall

Call of Duty er kult nok det, men jeg har aldri fått helt dilla på det. Når da skaperne av denne serien prøver seg med et helt nytt FPS-spill med kjemper og giganter, så er det ikke uten grunn at jeg er litt skeptisk. Men alle den skepsisen ble raskt skjøvet til siden – for Titanfall er et rimelig kult spill! Også dette er lagt opp for å spilles sammen med andre, og det har målsetning om å bli et skikkelig konkurransespill på PC. Det er rimelig kult å sprette rundt med titanene, samtidig som det minner mye om et vanlig «FPS-spill».

Mario Kart 8

Og til slutt må jeg nevne et spill som skiller seg noe ut fra de tre andre i denne oversikten. Mario Kart har endelig gjort retur, og er et selvskrevent kjøp for alle som eier en Nintendo Wii U. Faktisk så synes jeg aldri Mario Kart har vært bedre enn hva det er nå, og det er fortsatt like sosialt og morsomt å dra i gang Mario Kart-duell sammen med venner. Enda det nå er nærmere 15 år siden jeg gjorde det for første gang – enkelte ting blir man aldri lei av.