Hearthstone

Har du ikke spilt World of Warcraft, så kan du egentlig glemme å spille Hearthstone. Med mindre du har en skikkelig forkjærlighet for kortspill som Magic: The Gathering og lignende. For dette spillet er utelukkende basert på World of Warcraft-universet, og kan ansees som en gave til fansen. Den spennende historien, og de mange imponerende karakterene, er overført til flatt format – men den oppdiktede verdenen Azeroth tar seg minst like bra ut der.

Hearthstone har vært i utvikling i over ett år nå, og kom endelig i sin ferdige versjon på vårparten av 2014. Det som er ekstra kult med spillet er at det er helt gratis, både å laste ned og spille. Man kan naturligvis velge å kjøpe seg fordeler dersom man ønsker, men det er fullt mulig å utnytte alle spillets funksjoner uten å betale en krone for det. Det setter naturligvis en fattig student pris på!

Hva er Hearthstone?

Hearthstone: Heroes of Warcraft, som det fulle navnet er, er altså et kortspill basert på World of Warcraft. Det er et sosialt spill der man med «kortstokken» sin skal konkurrere mot andre spillere. Alle kortene har ulike helter og skapninger fra universet avbildet, og forskjellige egenskaper. De mer sjeldne kortene har naturligvis kraftigere angrep, mer liv og bedre funksjoner generelt, mens startkortene er ganske så basiske i sine funksjoner.

Det dreier seg utelukkende om å ha den beste kortstokken. Vanligvis spiller du mot spillere som har en jevn kortbunke som deg, og man høster poeng når man vinner. Disse kan man bruke til å kjøpe seg nye kort, som igjen gjør at du forbedrer stokken din – og øker i nivå. Levlingsystemet gjør at spillet er svært avhengighetsdannende, og den tette koblingen opp mot vennene dine gjør at man alltid vil spille for å rangere høyere enn kompisen.

Selve spillsekvensen

Her er det ikke noe hurtig hamring på tastaturet med hurtigknapper og et lass med angrep, men det dreier seg rett og slett om å gjøre de riktige, strategiske valgene. Når skal man spille jokeren – Thrall – og når skal man ofre Murlocen? Som nevnt har alle kortene sine egenskaper, men man vet naturligvis ikke hva motspillerens neste trekk er. Derfor gjelder det å ligge ett stek foran, slik at man kanskje har forutsett hva motspilleren gjør neste gang.

I startfasen vil mange oppleve at det er vanskelig å gjøre de rette valgene, men etter hvert som man setter seg inn i spillet og de ulike kortene, så kan man bli riktig så god på kort tid. Det gjelder å holde tunga rett i munnen, og forstå hva betydningen av de ulike angrepene og forsvarsmekanismene er. Det er ingen bedre mestringsfølelse enn når du banker bestekompisen din i en jevn kamp, som ble avgjort på slutten på grunn av at du gjorde det riktige trekket. Det vil i alle fall jeg påstå!

Jeg har opparbeidet med en ganske god ranking i Hearthstone, uten å ha brukt en eneste krone på å kjøpe kort. Det er naturligvis dette Blizzard ønsker at du skal gjøre, men av prinsipp bruker jeg heller litt ekstra tid for å jobbe meg oppover selv. Et gratis spill bør være gratis!