Playstation 4 eller Xbox One?

Playstation4 eller Xbox OneEt evig spørsmål som sjeldent har noen klar løsning, for den ene «fanboyen» vil alltid velge den ene fremfor den andre. Et slikt spørsmål dukke dessuten opp hver eneste gang de tre spillgigantene lanserer sine nye konsoller. Men stopp en halv – jeg snakker jo om tre spillgiganter, så hvorfor er det bare to konsoller? Jo, det har sin naturlige forklaring. Det er nemlig alltid Sony og Microsoft som konkurrerer, mens Nintendo er på sidelinjen. Slik har det vært siden de lanserte sin Gamecube, som rettet seg mot et noe mer spesifikt marked enn de to andre aktørene.

Derfor handler dette innlegget utelukkende om Playstation 4 eller Xbox One, men jeg kunne like gjerne dratt inn i Wii U. Jeg har samtlige tre maskiner, og for min del ville jeg ikke klart meg uten den ene eller den andre. Nå er jeg kanskje over snittet interessert i spill, men dog har alle sine fordeler og ulemper. Også verdt å nevne før en eventuell fanboy skyter meg, er at jeg ikke tar parti. Jeg elsker Xbox-en min, og jeg er minst like glad i den lekre Playstation 4-konsollen. Ikke likegyldig, men likeglad!

Gode grunner til å velge PS4

For å gjøre det enkelt for deg, så vil jeg oppsummere de to konsollene med hver sine avsnitt. Først ut skal jeg komme med gode grunner til å velge Playstation 4 som din neste konsoll. For det første, så er den noe billigere enn Xbox One, og har allerede vært på det norske markedet en stund. Derfor er den godt etablert, og det begynner å komme en del gode spill til den. Playstation-sjefen har dessuten lovet at 2014 skal bli et meget bra spillår for PS4, noe som helt klart er viktig.

Dessuten har Playstation-nettverket et omfattende tilbud til deg som liker å spille på nett. Her kan du laste ned nye spill, være med i spillgrupper og få tilgang til eksklusivt innhold dersom du blir Plus-medlem. Playstation er også tilrettelagt for bruk av applikasjoner, og man kan simpelt koble opp både Netflix og HBO for bruk via Playstation. Prisen på PS4 er også noe lavere enn Xbox One, slik at du kan spare inn litt penger på å kjøpe denne.

Gode grunner til å velge Xbox One

Microsoft har satset knallhardt på sin nye konsoll, og navnet skal illustrere at det er den «ene» dingsen du trenger. Det er ikke bare en spillmaskin, men en fullverdig underholdningsboks. Meningen er at man skal ha denne under TV-en, og bruke den til alt. Film, TV (som dekoder), spill – you name it. Høres dette spennende ut, så er Xbox One et soleklart førstevalg. Maskinen gir deg alt du trenger av underholdning, og har også en hel del gode applikasjoner for bruk i hverdagen.

Spill er uansett hovedfokuset, og det kommer mange gode titler til Xbox One fremover. Jeg liker også Kinect-systemet, som er integrert i konsollen og gir deg bevegelses- og kommandostyring. Maskinen ser dessuten meget bra ut, og er egentlig den mest komplette spillkonsollen jeg har eid så langt. Og jeg har hatt mange!